Kulak Kalıbı Bakımı

KULAK KALIBI BAKIMI

Kulak Kalıbı Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Kulaklara su kaçması gerek banyoda gerek yüzerken sık sık yaşanan bir durumdur. Su bulunduğu yüzeye sıkıca tutunma özelliğine sahip bir maddedir. Bu yüzden kulağa kaçan su, kulak yüzeyine tutunarak yer çekimine direnir ve kulak içinde kalır. Kulağında yapısal sorun olan kişiler için ciddi riskleri vardır. Eğer sağlıklı bir kulağınız varsa saf ve ılık suyun kulağınıza kaçması çok da önemli bir hadise değildir. Ancak kulağa kaçan su her halükarda rahatsız edici ve işitmeye engel olur. Baştan kulağa su kaçmasını önlemek en iyisidir.

Özel malzemeler ile yapılan kulak izi alma işleminden sonra, laboratuvar ortamında ısıl ve biçimlendirme işlemlerinden geçirilerek kişiye özel kulak tıkacı oluşturulur.

Kulağa Su Kaçmasının Etkileri

  • Kulağa kaçan soğuk veya sıcak su baş dönmesine ve düşmelere neden olur.
  • Ayrıca sıcak su çok tahrip edicide olabilir.
  • Deterjanlı ya da kimyasal içeren suların kulağa kaçması kulağı mikroplardan koruyan salgı tabakasını bozar.
  • Havuz suları ve duş alırken kulağa kaçan şampuanlı su kimyasal içerir. Kimyasal içeren suyun kaçtığı kulak ılık çeşme suyuyla yıkanmalı ve kurutulmalıdır.
  • Kulağından cerrahi operasyon geçirmiş kişiler, kulağı delik olanlar, kulağında enfeksiyon olanlar ve benzer problemlere sahip kişiler kulağına kimyasal içeren su kaçtığında doğrudan doktora başvurmalıdır.
  • Kulağa kaçan suyu kulak çöpüyle çıkarmaya çalışmak iltihap oluşma ihtimalini artırır. Çünkü bakterilerin ve mantarların kolay ürediği nemli ortamda tahriş oluşur.
  • Havuz Suyu Kulak İltihabına Neden Olur Mu?

    Havuz suyu klorla dezenfekte edilmektedir. Havuz suyunda deniz suyuna nispeten çok az bakteri bulunur. Ancak havuz suyundaki klor kulağı bakterilerden koruyan salgı tabakasını da yok etmektedir. Bu havuz suyunun uzun süre kulağın içinde kalması kulak iltihabı riskini artırır.

    Deniz Suyu Kulakta Problem Oluşturur Mu?

    Normal ve sağlıklı bir insanda deniz suyu genellikle sorun oluşturmaz. Ancak profesyonel dalgıçların kulakları sürekli soğuk suya temas ettiği için kulak yollarında kemik büyümeleri gözlenebilir. Kulağıyla ilgili bir sağlık problemi olan kişilerin kulaklarını tıkayarak denize girmesi şarttır.